Recepten enzo

Home » Recepten » Spruitjes quiche

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Spruitjes quiche


Een herfst variant van de bekende quiche. Voor de spruitjes liefhebber een manier om de spruitjes ook eens anders te eten. Voor degene die spruitjes niet zo lekker vinden, dit is misschien een manier waarop het wel lekker is. Gewoon proberen! Recepten en zo: Spruitjes quiche

Algemeen


Ingredienten

  •   5 plakken bladerdeeg , uit de diepvries, ontdooid 
  •   4 eieren ,  
  •   2 rode ui(en) , in ringen gesneden 
  •   150 gram boeren kaas , geraspt 
  •   nootmuskaat ,  
  •   500 gram spruiten , schoongemaakt 
  •   150 ml kookroom , of gebruik melk 
  •   2 eetlepels pijnboompitten ,  

Benodigdheden

  • Quichevorm
  • Of lage taartvorm


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spruitjes met zout 5 minuten. 
  2. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. 
  3. Halveer de grotere spruiten. 
  4. Bekleed de vorm met de deegplakjes. Druk de deegranden goed op elkaar en prik de deegbodem hier en daar in met een vork. 
  5. Verdeel de helft van de geraspte kaas over de deegbodem. Verdeel de spruitjes en uiringen erover. 
  6. Klop de eieren los met de melk, zout, peper, nootmuskaat en de rest van de kaas. Giet dit mengsel over de groenten. 
  7. Strooi de pijnboompitten erover. 
  8. Bak de quiche in circa 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  9. Lekker met eikenbladsla, walnoten en een dressing van olijfolie, rodewijn- of frambozenazijn en honing.



Tips

  • Vet de vorm in met boter of bekleed met bakpapier